Скрининг на очи во Кичево, 10 мај

Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за децата со пречки во видот продолжува со своите активност, со цел подобрување и унапредување на квалитетот на живеење кај општата популација. Во Кичево на Специјалната олимпијада за лицата со посебни потреби во соработка со Лајонс клубовите и Офталмологија Систина беше направен скрининг на очи како и мерење на очен … Read more

Активност за очен скрининг во градинката Детско царство, 18 април

Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за децата со пречки во видот направи скрининг на очи кај дечиња од 2,5 до 6 годишна возраст во градинката Детско царство во Скопје.За време на скринингот на неколку деца им беше препорачан понатамошен преглед.

Скрининг на очи во градинката ‘Бушава азбука-кидс’, 17 април

Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за децата со пречки во видот направи скрининг на очи кај дечиња од 2,5 до 6 годишна возраст во градинката Бушава азбука-кидс во Скопје.За време на скринингот на неколку деца им беше препорачан понатамошен преглед.

Креативни работилници за децата со пречки во видот, 12 април

Сите часови во Ресурсните центри се одржани според неделниот распоред. Одржани се вкупно 50 часови во сите четири Ресурсни центри во Велес, Штип, Тетово и Битола, вклучувајќи ги и часовите во училиштето за слепи во Скопје. Посебно е истакнато и неделното гледање на аудитивно-фонемска приказна “Снежана и седумте џуџиња” со учениците со оштетен вид со … Read more

Активност за очен скрининг во градинката Пиколини, 11 април

Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за децата со пречки во видот направи скрининг на очи кај дечиња од 2,5 до 6 годишна возраст во градинката Пиколини во Скопје.За време на скринингот на неколку деца им беше препорачан понатамошен преглед.