Очен скрининг во ‘Монтесори Изворче’, 29 март

Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за децата со пречки во видот направи скрининг на очи кај дечиња од 2,5 до 6 годишна возраст во градинката Монтесори Изворче во Скопје. За време на скринингот на неколку деца им беше препорачан понатамошен преглед.

Скрининг на очи во градинката ‘Лилипут’, 28 март

Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за децата со пречки во видот направи скрининг на очи кај дечиња од 2,5 до 6 годишна возраст во градинката Лилипут во Скопје. За време на скринингот на неколку деца им беше препорачан понатамошен преглед.

Очен скрининг во градинката ‘Спирит’, 22 март

Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за децата со пречки во видот направи скрининг на очи кај дечиња од 2,5 до 6 годишна возраст во градинката ‘Спирит’ во Скопје. За време на скринингот на неколку деца им беше препорачан понатамошен преглед.

Очен скрининг во ‘Окитекс Бамбини’, 21 март

Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за децата со пречки во видот направи скрининг на очи кај дечиња од 2,5 до 6 годишна возраст во градинката ‘Окитекс’ во Скопје. За време на скринингот на неколку деца им беше препорачан понатамошен преглед.

Активност за очен скрининг, 13 март

На 13-ти март, 2019 тимот на Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за децата со пречки во видот продолжи со скрининг активностите во градинката „Мини фини буџетчиња“ во Центар, Скопје. Сите деца од 3 до 6 годишна возраст беа прегледани, а 5 од нив беа упатени за понатамошен очен преглед. Подолу можете да видите некои фотографии … Read more