Скрининг активност во градинката „Светот на колорес“ – Oпштина Аеродром, Скопје, 28 февруари

На 28-ми февруари, 2019 тимот на Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за децата со пречки во видот продолжи со скрининг активностите во градинката „Светот на колорес“ во Аеродром, Скопје. Сите деца од 3 до 6 годишна возраст беа прегледани, а 4 од нив беа упатени за понатамошен очен преглед. Подолу можете да видите некои фотографии … Read more

Скрининг активност во градинката „Светот на колорес“ – Општина Карпош, Скопје, 21 февруари

На 21-ви февруари, 2019 тимот на Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за децата со пречки во видот продолжи со скрининг активностите, овој пат во градинката „Светот на колорес“ во Скопје. Деца од 3 до 6 годишна возраст беа прегледани и 7 од нив беа упатени за понатамошен очен преглед.  

Работилница за правилна интеракција со лицата со оштетен вид вид во Табановце и Лојане, 19 февруари

На 19-ти февруари се одржа едукативна обука за правилно постапување со лица со оштетен вид наменета за тимовите од Центарот во Табановце и мобилните тимови од Липково и Лојане. На овие локации, Црвен крст на град Скопје работи со мигрантите кои пристигнале во Северна Македонија. Обуката се состоееше од презентација на работата на Центарот за … Read more

Скрининг активност во градинката „Литл ми“ – Скопје, 15 февруари

На 15-ти февруари, 2019 тимот на Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за децата со пречки во видот продолжи со скрининг активностите, овој пат во градинката „Литл ми“ во Скопје. Деца од 3 до 6 годишна возраст беа прегледани и ниту еден од нив не беше упатен за понатамошен очен преглед, што е голема реткост.  

Час по пливање во спортскиот центар “Борис Трајковски”, 17 февруари

На 17-ти февруари, корисниците на Проектот CwVI имаа можност да учествуваат на уште еден бесплатен час по пливање во спортскиот центар “Борис Трајковски”. Оваа активност започна во јуни 2017 година и оттогаш е редовна активност и многу сакана од корисниците на проектот.