Скрининг на очи во Кичево, 10 мај

Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за децата со пречки во видот продолжува со своите активност, со цел подобрување и унапредување на квалитетот на живеење кај општата популација. Во Кичево на Специјалната олимпијада за лицата со посебни потреби во соработка со Лајонс клубовите и Офталмологија Систина беше направен скрининг на очи како и мерење на очен притисок кај присутните.