Скрининг на очи во ЗОО, 12 мај

Проекто на УСАИД и ЛЦИФ за децата со пречки во видот континуирано ги спроведува скрининзите како и поддршката за нивно спроведување во служба на граѓаните. Во Зоолошката градина на Скопје беше успешно реализиран скрининг со Лајонс клубовите.