Скрининг активност во градинката „Светот на колорес“ – Општина Карпош, Скопје, 21 февруари

На 21-ви февруари, 2019 тимот на Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за децата со пречки во видот продолжи со скрининг активностите, овој пат во градинката „Светот на колорес“ во Скопје. Деца од 3 до 6 годишна возраст беа прегледани и 7 од нив беа упатени за понатамошен очен преглед.