Скрининг активност во градинката „Светот на колорес“ – Oпштина Аеродром, Скопје, 28 февруари

На 28-ми февруари, 2019 тимот на Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за децата со пречки во видот продолжи со скрининг активностите во градинката „Светот на колорес“ во Аеродром, Скопје. Сите деца од 3 до 6 годишна возраст беа прегледани, а 4 од нив беа упатени за понатамошен очен преглед.

Подолу можете да видите некои фотографии направени за време на скрининг.