Скрининг активност во градинката „Литл ми“ – Скопје, 15 февруари

На 15-ти февруари, 2019 тимот на Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за децата со пречки во видот продолжи со скрининг активностите, овој пат во градинката „Литл ми“ во Скопје. Деца од 3 до 6 годишна возраст беа прегледани и ниту еден од нив не беше упатен за понатамошен очен преглед, што е голема реткост.