Очен скрининг во ОУ ,,5-ти Октомври”, Никуштак, 26 декември, 2018

На 26 декември 2018, Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за децата со пречки во видот спроведе скрининг активности во основното училиште ,,5-ти Октомври“. Во ова училиште вкупно беа скринирани 116 ученици од 1-3 одделени од селата Никуштак и Ропаљце. Од 116 ученици, 49 беа препратени на дополнителен детален преглед.