Очен скрининг во ОУ „Еќрем Чабеј“, Тетово – 30 ноември

На 30-ти ноември, проектот на USAID и LCIF за деца со пречки во видот организираше очен преглед во Слатино, Тетово, во ОУ “Еќрем Чабеј”. За време на оваа активност беа прегледани 128 деца од прво до трето одделение, а 32 од нив беа упатени за дополнителна очна контрола.